ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Πολύ αδιάβαστος ο Δήμαρχος Σάμου με το Χωροταξικό!!!

Εκτεθειμένος βγαίνει ο

Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος μετά την επιστολή που έστειλε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού!

Ο κ. Αγγελόπουλος πέραν του γεγονότος ότι εκτίθεται στους δημότες του, εμφανίζεται αδιάβαστος ακόμη και προς τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Κώστα Μουσουρούλη αφού (σύμφωνα με το δελτίο τύπου που στέλνει στα ΜΜΕ) του γράφει επιστολή σχετικά με παρατηρήσεις που κάνει για το αναθεωρημένο χωροταξικό που εκπόνησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου!!!

Έλα όμως που την αναθεωρηση του σχεδίου δεν την έχει κάνει η Περιφέρεια αλλά το ίδιο το ΥΠΕΚΑ!!!!

Δηλαδή αυτός που του στέλνει την επιστολή!

 

Ο Δήμαρχος όφειλε δυστυχώς να γνωρίζει όπως ανακοίνωσε σχετικά και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ότι η εν λόγω αναθεώρηση αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι αρμοδιότητες του τέως Υ.ΠΕ.Κ.Α. και το οποίο θα εγκρίνει τα στάδια της μελέτης.

Η σύμβαση με τους μελετητές υπογράφηκε την 27-4-2012 από το ΥΠΕΚΑ.

Η εντολή για την εκπόνηση του υπό διαβούλευση Β1 Σταδίου δόθηκε από το ΥΠΕΚΑ στους μελετητές την 27-11-2013.

Η Κοινοπραξία των μελετητών κατέθεσε το εν λόγω στάδιο της μελέτης στο ΥΠΕΚΑ την 28-4-2014.

Και το εν λόγω στάδιο της μελέτης διαβιβάσθηκε στην Π.Β.Α. από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας την 31-8-2015, προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

 

Τεράστιο λάθος του κ. Αγγελόπουλου που δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα το μπαλώσει!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

 

''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Σάμος, 16/09/2015

ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε. ΣΑΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Κώστα Μουσουρούλη, έστειλε χθες ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος με τις πρώτες παρατηρήσεις επί του αναθεωρημένου χωροταξικού σχεδίου που εκπόνησε η περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα ο Δήμαρχος τονίζει τα εξής:

"ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι εκτός στόχων και να αφαιρεί οριστικά κάθε δυνατότητα ανάπτυξης στη Σάμο.

Η μέχρι σήμερα μελέτη του περιφερειακού σχεδιασμού χρήζει ριζικής αναθεώρησης.

Δεν είναι νοητό σφάλματα ετών, σφάλματα που πνίγουν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, να εξακολουθούν να διαπράττονται ερήμην της Σαμιακής κοινωνίας, των επιστημόνων που διαθέτει το νησί και των φορέων του τόπου μας.

" Επισημαίνει δε ότι "οι συναντήσεις που ορίζονται με ανακοίνωση της Περιφέρειας θα έπρεπε να προηγηθούν της δημόσιας διαβούλευσης."

 

Εκ του Δήμου Σάμου''

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #1 FRIEND 19-09-2015 20:16
αγαπητέ Γιώργο στον ύπνο τον πιάσανε, όχι αδιάβαστο. Βλέπεις χαλάνε τα σχέδια κάποιων φίλων...τους τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια. Ματ κίνηση του ΥΠΑΠΕΝ να γυρίσει την πλάτη στους φορείς. Είδαμε τα έργα τους και την ασχετοσύνη τους. Για παράδειγμα το Βαθύ παραμένει ένας τεράστιος, αποπνικτικός ΒΟΘΡΟΣ! Γιατί επικαλείται τους επιστήμονες που διαθέτει το νησί; όταν και ο ίδιος τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Όσο για τη Σαμιακή κοινωνία είναι προφανές ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια! Καμία δημοτική αρχή, νυν και προηγούμενη, δε δικαιολογείται να μη γνώριζε/γνωρίζε ι και σήμερα να ζητά τη ριζική αναθεώρηση του σχεδιασμού, που ποιος ξέρει πόσα ευρώ την πληρώσαμε!. Ακριβώς για αυτή, τη Σαμιακή κοινωνία, στην οποία, αν μη τι άλλο έχει ηθική υποχρέωση, οφείλει να γνωρίζει οτιδήποτε συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί για την ανάπτυξη του νησιού και των κατοίκων του. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΟΙΠΟΝ!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα368
ΕχθέςΕχθές3972
ΕβδομάδαΕβδομάδα12606
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο3004183
Statistik created: 2015-09-23T21:07:15+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή