ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Άλλη μια δύσκολη και περίεργη φωτιά στη Λέκκα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 22 Σεπτεμβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνεται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου ότι χθες 21-09-2015 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και περί ώρα 18:10', ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε δασική έκταση στη περιοχή ‘’Άγιος Παντελεήμονας’’ του Δ.Δ. Λέκκας του Δήμου Σάμου, μια ιδιαίτερη δύσκολη περιοχή, λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση τριάντα (30) στρεμμάτων περίπου.

Η Υπηρεσία μας επενέβη στο συμβάν με είκοσι οκτώ (28) υπαλλήλους, δέκα (10) Πυροσβεστικά οχήματα, δύο (2) Πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από δεκατρείς (13) υπαλλήλους, δύο (2) Α/Φ CL 215 και τριάντα (30) εθελοντές Πυροσβέστες με δεκαπέντε (15) εθελοντικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου.

Η 79 ΑΔΤΕ συμμετείχε με τον Ταξίαρχο κο Κων/νο Μασούρα και προσωπικό της από την πρώτη στιγμή, ενώ η ΕΛ.ΑΣ μερίμνησε για την ασφαλή κίνηση όλων των εμπλεκόμενων οχημάτων στον τόπο της πυρκαγιάς.

Το Δασαρχείο Καρλοβασίου, παρευρέθηκε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης πυρκαγιάς με κλιμάκιο δασοφυλάκων το οποίο συνέβαλλε καθ' όλη την διάρκεια της επιχείρησης.

Επίσης και κατά την διάρκεια κατάσβεσης της ανωτέρω πυρκαγιάς την Υπηρεσία μας συνέδραμε ενεργά η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου που εκπροσωπήθηκε μέσω του κου Στάντζου Γεώργιου και ο Δήμος Σάμου ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κο Αναστάσιο Καλατζή και τους Συντονιστές Ανατολικής Σάμου κο Γεώργιο Μανωλιό και Δυτικής Σάμου κο Εμμανουήλ Χρήστου. Διοικητική μέριμνα πρόσφερε ο Δήμος Σάμου.

Για την παραπάνω πυρκαγιά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου. Το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας διεξάγει προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Φώτιος Δημαρέσης.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #1 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΙΚΛΗ 23-09-2015 17:44
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ,ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΔΥΣΒΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,,ΠΟΛ ΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΔ ΛΕΚΑΣ,ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΩΝ,ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ,ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΜΠΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΤΡΕΞΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΗ Η ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΑ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα3204
ΕχθέςΕχθές3811
ΕβδομάδαΕβδομάδα2994
ΜήναςΜήνας97787
ΣύνολοΣύνολο3126204
Statistik created: 2015-10-26T15:55:30+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή