ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Έχουμε και Σαμιώτες ήρωες Ειδικούς Φρουρούς!

Ρεπορτάζ Γαρυφάλλου Γιώργος.

Το πάθος ενός αναγνώστη της εφημερίδας μας να μας ενημερώσει τηλεφωνικά για αυτό που έζησε την περασμένη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, μαζί με την οικογενειά του όπου είχαν πάει να προσκυνήσουν, μας προξένησε το ενδιαφέρον να ερευνήσουμε την υπόθεση και να ανακαλύψουμε για άλλη μια φορά πως υπάρχουν ακόμη αφανείς ήρωες και τώρα, στη σύγχρονη ιστορία μας!

Πρωταγωνιστής ένας ένστολος αστυνομικός Ειδικός Φρουρός (και Σαμιώτης μάλιστα), που χωρίς να υπολογίζει το γεγονός ότι έχει οικογένεια, ότι παίρνει το λιγοστό μηνιαίο του εισόδημα "και πέρα βρέχει" ή είναι οπαδός του ωχαδελφισμού, τιμά την στολή που φορά και δουλεύει για τον άνθρωπο!

Ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας!

 

Ο αναγνώστης κύριος Κώστας Π. όπως μας εξήγησε το πρωί της περασμένης Τετάρτης είχε πάει με συγγενικά του πρόσωπα στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής προκειμένου να προσκυνήσουν, όταν είδαν να καταφθάνει στο σημείο μια κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με το ΕΚΑΒ, την Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), Πυροσβέστες και άλλους, όπου κατέφθασαν για τον απεγκλωβισμό προσφύγων μεταξύ των οποίων γυναίκες και νήπια!

 

Όπως μας ανέφερε ο κ. Κώστας Π. όσοι ήταν στο σημείο (και απλοί πολίτες) προσφέρθηκαν να βοηθήσουν δίνοντας νερά ή όποια άλλη βοήθεια.

Αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν η αυτοθυσία ενός υπαστυνόμου ειδικού φρουρού που ήταν οδηγός της κλούβας της Αστυνομίας, όπου στις 1:30 περίπου το μεσημέρι, έφυγε από το σημείο και διανύοντας απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων επέστρεψε μετά από 5 περίπου ώρες πίσω, έχοντας στην αγκαλιά του 4 νήπια, 3 γυναίκες (η μία έγκυος) και 2 άντρες!!!

Κάνοντας έρευνα και ψάχνοντας, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για τον Ειδικό Φρουρό (και Σαμιώτη) τον κ. Γιώργο Καργιωτάκη, όπου πράγματι μάθαμε ότι λόγω του γεγονότος ότι ταυτόχρονα είχε ξεσπάσει και πυρκαγιά (σε άλλο σημείο) με φοβερή αυτοθυσία και θάρρος και διακινδυνεύοντας τη ζωή του, περπάτησε 10 χιλιόμετρα πηγαίνοντας νότια στο Ακρωτήρι Πράσσο (μια φοβερά δύσβατη και δασική περιοχή) και εντόπισε τους πρόσφυγες σε πολύ άσχημη κατάσταση!

Οι πρόσφυγες ήταν εκεί από την προηγουμένη μέρα για 36 περίπου ώρες (από τις 8/9/2015 - 03:30) με τα 4 νήπια σε λυπόθυμη κατάσταση λόγω αφυδάτωσης και αφού μένοντας για αρκετή ώρα μαζί τους και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά, κατάφερε να τους μεταφέρει στο εκκλησάκι του Αΐ Γιαννάκη και από εκεί να μπορέσει να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου, με μέλη του τμήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τον υπεύθυνο του Συντονιστικού Οργάνου της Αντιπεριφέρειας Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο όπου και τους παρέλαβαν σώους!

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή όλο αυτό το εγχείρημα είναι ένας άθλος πραγματικά!

Μια πραγματικά δύσκολη περιοχή που αν κάποιος βρεθεί μόνος του, είναι αδύνατον να μπορέσει να απεγκλωβιστεί!

Ο αναγνώστης μας κ. Κώστας Π. ζήτησε να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον κ. Καργιωτάκη Γιώργο που του γνωστοποιούμε τα στοιχεία του σήμερα μέσω αυτού του άρθρου!

Χρειάζεται η Ελληνική πολιτεία να επιβραβεύει αυτούς τους ανθρώπους για την τόλμη τους, τον ηρωισμό τους και την μεγάλη λαχτάρα που έχουν για το καθήκον!

Αφού λοιπόν τους στερεί τόσο σημαντικά πράγματα, ας τους επιβραβεύσει τουλάχιστον ηθικά!

Εκ μέρους όλων των Σαμιωτών οφείλουμε και εμείς μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές να του πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

Υ.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύρια πρόσφυγας, μητέρα των παιδιών υποσχέθηκε πως θα δώσει σε ένα από τα παιδιά της το όνομα Γιώργος!

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+1 #19 ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ 22-09-2015 14:45
Ένα άρθρο αποκτά ενδιαφέρον και ειναι επιτυχημενο όταν φέρνει και αντίδραση.
Ευχαριστούμε για τα μαθηματα δημοσιογραφιας που μας κανετε και επειδή μας "απολύσατε" για τα ρεπορτάζ που κάνουμε, μπορούμε να σας εκπαιδεύσουμε να μάθετε να σώζεται κόσμο....
Και εμείς ήσυχοι κοιμόμαστε να είστε σιγουρος κύριε...γιατί έχουμε προηγηθεί πολύ πριν βγάλετε τη χολή σας και έχουμε αναφέρει (σε άλλο άρθρο) για τον ηρωισμό των ανωνύμων ένστολων εδω στη Σάμο. Εκτός αν θελετε να στειλετε τα στοιχεια σας να πουμε και για εσάς...
Παράθεση
 
 
-1 #18 ανώνυμος 21-09-2015 22:16
Κ.Γαρυφάλλου υπάρχουν ένστολοι οι οποίοι έχουν διασώσει εκατοντάδες πρόσφυγες ησυχα και ταπεινά.Οπως αρμόζει στην παλικαριά τους!
Χαρά και τιμή τους, που δεν τους ανέφερε κανένα μέσο ενημέρωσης. Οι ήρωες δεν έχουν καταγωγή!
Τα συγχαρητήρια και τις ηθικές αμοιβές τα παίρνουν το βράδυ που θα πέσουν για ύπνο απο τη συνείδησή τους!!!
Την επόμενη φορά ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!
Οσοι γνωρίζουν εκ των έσω, φάγανε χούμα!
Παράθεση
 
 
+10 #17 τασος 20-09-2015 03:49
Κυριε 23 στην αρχη νομιζα οτι απλα εχετε χαμηλο δικτη νοημοσηνεις γι αυτο δεν σχολιασα τιποτα...στο δευτερο σχολιο φανικε καθαρα οτι εχεις προηγουμενα και προσωπικες διαφορες με των κυριο καργιωτακη διοτι γνωριζεται και το αρχικο του ονοματος του πατερα. Κυριε β μπραβο για την ανατροφη και της αρχες που δωσατε στο παιδι σας αξιζει πραγματικα συγχαριτηρια για το εργο που κανουν και οι δυο αστυνομικοι...μ πραβο και στο κυριο γαρυφαλου απλα ο κυριος π με προλαβε ηθελα να επερνα και εγω τηλ γι αυτα τα παιδια που τα βλεπω να κουβαλανε κοσμο πρωι βραδυ και για να προλαβω τον κυριο 23 λεγομαι τασος καραθανασης και καμια συγκενια δεν εχω με κανενα απο τους δυο το τηλ μου θα το δοσω στην εφημεριδα εσεις κυριε 23? Θα μας συστηθητε?
Παράθεση
 
 
+8 #16 νεκταριος 20-09-2015 03:18
Πραγματικα Συγχαρητηρια στους αφανης αυτους ήρωεςτα αξιζουν!!!!! μας κανεται ολους τους σαμιωτες υπεριφανους συνεχιστε ετσι...και μην ακουτε κανα δυο που σας ζηλευουν εξαλου οσα δε φτανη η αλεπου...δουλευ α ως καθαριστης στο κεντρο λαθρομεταναστων και οντος ταπυνα και αφορυβα βοηθουν γι αυτο και τοσα χρονια δεν ειχε μαθει ποτε κανεις απο τους πολιτες της σαμου τιποτα για τα φιλανθρωπικα τους συνσθηματα και τη προσφορα τους στο νησι και πλι μπραβο!!!!!!!!! !!
Παράθεση
 
 
+11 #15 ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ 19-09-2015 15:40
Γιατι κύριε ''23'' εμείς αναφέραμε συγκεκριμένο περιστατικό που αφορούσε τον κ. Καργιωτάκη και ο κ. Κώστας που μας έδωσε την ιστορία μας έδωσε και το επωνυμό του και δεν είναι ούτε πατέρας του αστυνομικού, ούτε ξαδελφός σας.
Και πολύ πριν από εσάς που δίνετε συγχαρητήρια έχουμε γράψει για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των Λιμενικών, Αστυνομικών, Εθελοντών, ΕΟΔ, Πυροσβεστών, κα.
Δεν θα απολογηθούμε γιατί γράψαμε κάτι που το ζήτησαν αναγνώστες μας και ήταν μια ειδική περίπτωση που στο πρόσωπο του κάθε κ. Καργιωτακη τιμά ΟΛΟ το σώμα της Αστυνομίας!
Σταματήστε να μιζεριάζετε.... .....
Παράθεση
 
 
-10 #14 23 19-09-2015 15:21
Εγω θα δωσω συγχαρητηρια σε οσους ταπεινα και αθορυβα βοηθουν με οποιοδηποτε τροπο μπορουν σε αυτη τη δυσκολη κατασταση που βιωνει το νησι μας λογω των λαθρομετσναστων (αστυνομικους ,λιμενικους , πυροσβεστες και εθελοντες)Το κειμενο ειναι τραβηγμενο απο τα μαλλια και εν πασει περιπτωση γιατι εγινε α ανσφορα μονο για τον κυριο καργιωτακη? Και αφου βαλατε φωτογραφια του με αλλον συναδελφο διπλα γιατι δεν γραψατε και το ονομα του αλλου? Αυτο μου δειχνει σκοπιμοτητα. Ο κυριος κωστας που εδωσε την ιστορια στον κυριο Γαρυφαλλου γιατι δεν εδωσε και το επωνυμο του? Και που ξερω εγω αν ο κυριος κωστας δεν ηταν ο κυριος β πατερας του καργιωτακη? Και οταν ο κυριος καργιωτακης δεν εχει υπηρεσια η ειναι σε αδεια γιατι δεν βγαλατε την φωτογραφια και το ονομα καποιου αλλου συναδελφου του να του πουμε μπραβο?
Παράθεση
 
 
+11 #13 μαριος 19-09-2015 14:37
Δε ξερω τη κανη ο λιμενικος... αλλα καλα θα ηταν να μας πεις πιος ηταν αυτος να ξερουμε και εμεις οι πολιτες κυριε ενστολε για να μην αναφερω και το ονομα σου!!!!!!παντος συμφωνω στο σημειο που λες οτι τα συγχαρητηρια πρεπει να αποδιδοντε σε αυτους που πραγματικα τα αξιζουν γι αυτο λοιπον συγχαρητηρια και απο μενα στα παιδια ηρεως καθε μερα στο δρομο με το λεωφοριακη της αστυνομιας κουβαλανε προσφυγες πολεμου και παλι συγχαρητηρια
Παράθεση
 
 
+12 #12 giannis 18-09-2015 16:07
mpavw re paidia.... sunexiste panta etsi...mhn masate komanta...
Παράθεση
 
 
-4 #11 Κεντρι 17-09-2015 20:34
Ε ο αλλος δεν ειναι κ πολυ ((φιλος)), της βοηθειας στους μεταναστες. Μην τα ισοπεδωνουμε κ ολα.
Υπαρχει κ περιπτωση λιμενικου που βραβευτηκε,αλλα ταυτοχρονα ηταν κ υποπτος για βασανισμο!
Τα συγχαρητηρια λοιπον να τα παιρνουν αυτοι που πραγματικα τ αξιζουν κ οχι οι υποκριτες.
Παράθεση
 
 
+13 #10 Γιάννης 17-09-2015 18:14
Δημητρη και γιωργο ειστε παραδηγμα προς μιμηση και ο κυριος 23 παραδηγμα προς αποφυγη .κυριε 23 οταν σας πουν να σηκωσετε τα οικογενιακα σας βαρη για να μην υπερβαλουν αυτη που θα σας το πουν ψαξτε να βρειτε τα βαρη για να τα σηκωσετε....για τι το αλλο?βαλε ενα χερακι να τελειωνουμε αν σας πουν θα βαλεις το χερακι σου για να μην υπερβαλουν η θα πας να βοηθησεις? Μπραβο ρε μαγκες ετσι να σκασουν μερικοι απο τη ζηλια τους αντε εκδιλοθητε σιγα σιγα........
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα3388
ΕχθέςΕχθές4236
ΕβδομάδαΕβδομάδα11654
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο3003231
Statistik created: 2015-09-23T15:07:10+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή