ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Σάμο;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου υπήρχε έξαρση της

μεταναστευτικής ροής στο νησί μας και με πολλά γεγονότα που είχαν να κάνουν με τη διάσωση ανθρώπων, παρατηρήσαμε την παντελή απουσία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Σάμο να είναι απούσα!

Κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να δώσει μια εξήγηση για το τι ακριβώς συμβαίνει αφού παρατηρούμε συνεχώς και από τις επίσημες ανακοινώσεις του Λιμεναρχείου αλλά και τις Πυροσβεστικής...αλλά και από κύκλους της Αστυνομίας, ότι η Ε.Ο.Δ. Σάμου δεν συμμετέχει με τον ρυθμό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια!

Μάλιστα και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Δ. στο νησί η τελευταία ανακοίνωση επιχείρησης διάσωσης μεταναστών έχει ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου του 2015 και αφορά την διάσωση μεταναστών...στις 4 Σεπτεμβρίου!

Δηλαδή και από το επίσημο site της Ε.Ο.Δ. Σάμου επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε.

Απών για περίπου 2 μήνες από επιχειρήσεις!

Η αλήθεια είναι ότι έγινε πριν λίγο καιρό μια προσπάθεια κάποιων να καπηλευθούν την προσπάθεια άλλων φορέων που έκαναν επιχείρηση απεγκλωβισμού 75 προσφύγων από το Ακρωτήρι Πράσσο και να παρουσιάσουν την Ε.Ο.Δ. Σάμου ως συμμετέχουσα

στη διάσωση αυτή, αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι σε αυτή την διάσωση υπήρχε καταγραφή του γεγονότος από ντόπιο δημοσιογράφο και έτσι την τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε το όνομα "Ε.Ο.Δ. ΣΑΜΟΥ" από την επιχείρηση!

 

Βέβαια το "σκοτάδι" που επικρατεί στην συγκεκριμένη ομάδα που σημειωτέον ανήκει στην Πολιτική Προστασία του Υπουργείου δεν μπορεί να το ξεκαθαρίσει κανείς αφού τόσα χρόνια ΚΑΝΕΙΣ (από τους απλούς πολίτες) δεν γνωρίζει την δομή που έχει η ομάδα εδώ στη Σάμο και ποιοι είναι οι επιχειρησιακοί παράγοντες που την απαρτίζουν!

Ισχύει το Διοικητικό Συμβούλιο που αναφέρεται από τον Νοέμβριο του 2010 στην ιστοσελίδα της οργάνωσης;

Εμάς ως εφημερίδα (το καταγγέλουμε αυτό στα κεντρικά της Ε.Ο.Δ.) κάποιοι εδώ στη Σάμο αποφάσισαν ξαφνικά να σταματήσουν να μας ενημερώνουν για τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο!

Συμπτωματικά βέβαια την περίοδο που σταμάτησαν να μας στέλνουν Δελτία Τύπου για τις επιχειρήσεις τους, εμείς ως εφημερίδα κάναμε σκληρή κριτική στην Ε.Ο.Δ. Σάμου γιατί κυκλοφορούσε για χρόνια ένα φορτηγό αυτοκίνητο που της έχει δωρίσει ο Δήμος Σάμου (θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή και με αυτό) χωρίς να έχει αριθμό κυκλοφορίας και να είναι και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ!!!

Και μάλιστα το οδηγούσε το αυτοκίνητο αυτό και εν ενεργεία αστυνομικός!!!

Πέραν του γεγονότος ότι κουβαλούσαν και πτώματα πνιγμένων μεταναστών με το όχημα αυτό!

Τότε λοιπόν θεώρησαν ότι μας τιμωρούν και σταμάτησαν να μας στέλνουν ενημέρωση...

Μια ενημέρωση που την στέρησαν από τους αναγνώστες μας.

Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ γιατί για να μας φιμώσουν αυτό είναι κομματάκι δύσκολο!

 

Τώρα βέβαια μένει να μας πουν οι υπεύθυνοι της Ε.Ο.Δ. Σάμου και να μας απαντήσουν σε κάποιες καταγγελίες που είναι πολύ σοβαρές και αφορά την δομή της ομάδας!

Είναι αλήθεια ότι εδώ και κάποια χρόνια έχουν γίνει αιτήσεις προς την Ε.Ο.Δ. Σάμου από πολίτες που ζητούν να ενταχθούν στην Ομάδα και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ασχοληθεί με τα αιτήματα αυτά;

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια στη Σάμο έχουν υπάρξει μαζικές αποχωρήσεις αγανακτισμένων μελών της Ε.Ο.Δ. λόγω άσχημων συμπεριφορών;

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι-κάποιος από εκεί μέσα ΔΕΝ θέλει να χάσει την πρωτοκαθεδρία;

Είναι αλήθεια ότι ο "κουμανταδόρος" στη Σάμο συντονίζει τις επιχειρήσεις μέσω μόνο ασυρμάτου από τον καναπέ του σπιτιού του;

Είναι αλήθεια ότι οι διάφορες οικονομικές δωρεές που γίνονται από ιδιώτες-χορηγούς αλλά και από διάφορες επιχορηγήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, αλλά και από τον Δήμο Σάμου και άλλους επίσημους φορείς, δεν έχει απασχολήσει κανέναν που πάνε και πως γίνεται η διαχείρηση των χρημάτων αυτών;

Εμείς περιμένουμε απαντήσεις από τον Κεντρικό Φορέα που είναι η Ε.Ο.Δ. στη Θεσσαλονίκη και να μας εξηγήσει κάποιος αυτή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δίνει λογαριασμό... και πως!

 

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αφού κάποια όρια σε αυτό το Κράτος Μπάχαλο κάποιοι τα έχουν ξεπεράσει...

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-4 #8 ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ 30-10-2015 15:26
κ. Ματθαίου δεν ξέρουμε αν μιλάτε ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. η ως απλό μέλος της ΕΟΔ Σαμου για αυτό και δεν την θεωρούμε ως επισημη την απαντηση που δινεται.
Ας απαντησει ΕΠΙΣΗΜΑ η ΕΟΔ Σαμου και εδω ειμαστε να αξιολογησουμε ολοι μαζι το τι ακριβως ισχυει και τι οχι σε αυτα που γραφει ηεφημεριδα μας.
Παντως και ως απλο μελος να μιλατε θεωρουμε ότι διαφανεια θελετε να υπαρχει για να γνωριζει και ο κοσμος ποσο κρυσταλενια ειναι ολα.
Η εφημεριδα μας θα επανελθει ειτε παντως απαντησει επισημα η ΕΟΔ είτε οχι... Καλη σας ημερα
Παράθεση
 
 
+3 #7 Λιόντα Δήμητρα 30-10-2015 09:11
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο Ματθαίου! Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να προσθέσω, με έχει καλύψει πλήρως! ...΄΄Η μάλλον θα πω κάτι... απλά κρίμα...
Παράθεση
 
 
-1 #6 Filos 29-10-2015 12:51
Giati den lete kai posa zhtane apo ton ethelonti gia na erthei o ekpaideyths? Oso poio polloi oi ekpaideyomenoi toso pio mikro poso. An omws einai enas h dyo posa prepei na plirwsei kapoios?? Eidalws h lysh einai na perimenei k na mhn symmetexei energa ews wtoy mazeftoun atoma k erthei o ekpaideyths gia tis eksetaseis. H mhpws kanw lathos??? Ayto prin kapoia xronia. Isws twra na allaxe i diadikasia.
Παράθεση
 
 
+11 #5 Γιώργος Ματθαίου 28-10-2015 18:32
Σε επιθέσεις επί προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αναμιχθώ λόγω ότι είναι κάτι που δεν τιμά κανένα και μάλιστα τον αρθογράφο του ανυπόγραφου κειμένου σας.
Σε κάθε περίπτωση και λόγω του επικειμένου σχολείου μας μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και εσείς στην ΕΟΔ, να δείτε από κοντά και από μέσα την δουλειά μας για να έχετε προσωπική γνώμη, και ποιος ξέρει, η βοήθεια είναι πάντα δεκτή κατόπιν εκπαίδευσης θα μπορούσατε να αναλάβετε υπεύθυνος ανανέωσης της ιστοσελίδας μας, τις επιχειρήσεις και της διανομής των δελτίων τύπου. Το κοστος εγγραφής ειναι 20 Ευρώ
Ευχαριστώ
Παράθεση
 
 
+10 #4 Γιώργος Ματθαίου 28-10-2015 18:31
Όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ενδιαφερθεί να έχουν ενημέρωση από εμάς έχουν στείλει σχετικό mail και αμέσως έχουν μπει στους παραλήπτες μας.
Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο επιχειρησιακά υπεύθυνος της ομάδας ήταν εκτός πεδίου για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα λόγω σοβαρού διαστρέμματος δευτέρου βαθμού που υπέστη κατά την διάρκεια επιχείρησης. Παρόλα αυτά συνέδραμε όσο μπορούσε και με τις πατερίτσες όπως και έτυχε να των ακούσετε στον ασύρματο.
Χρηματοδοτήσεις και διαχείριση χρημάτων τα τελευταία χρόνια, και είναι πολύ καλό που το θίγετε δεν υπάρχουν, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για διαχείριση χρημάτων. Είμαι μέλος τα τελευταία 4 χρόνια και αυτό που διαχειριζόμαστε στο μέγιστό του και έχουμε ανάγκη είναι ο εξοπλισμός. Έχουμε δεχτεί πολλές δωρεές πάνω σε εξοπλισμό που πιστεύω ότι κατανοείτε στο που χρησιμοποιείται .
.....
Παράθεση
 
 
+7 #3 Γιώργος Ματθαίου 28-10-2015 18:30
Στον απεγκλωβισμό των 75 ανθρώπων που τυγχάνει να αναφέρετε, λόγω του ότι ήμουν και εγώ εκεί μαζί με άλλο ένα διασώστη της ΕΟΔ, σε συνεννόηση και επαφή με τον σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Σάμου. Προφανώς δεν μας είδε ο συνάδελφός σας εξαιτίας του ότι βρισκόμασταν μακριά στο ορεινό πεδίο. Αλλά και πάλι δεν έχω προσωπικά κάποιο πρόβλημα στην μη αναφορά μας, ανταμοιβή σε καμιά περίπτωση για μένα δεν είναι η δημοσιότητα.
Τώρα όσο αφορά την Οργάνωση και το πόσο «κλειστή» είναι να σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το σχολείο 2015 από την 1/10 με 12 νέα μέλη. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να εκπαιδευτούν και να ξεκινήσουν να επιχειρούν μαζί μας μετά όμως την ολοκλήρωση του σχολείου και την πιστοποίηση τους, όπως αυτό ορίζει το καταστατικό μας. Το σχολείο κάθε χρόνο ξεκινάει Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και διαρκεί 2-3 μήνες.
......
Παράθεση
 
 
+11 #2 Γιώργος Ματθαίου 28-10-2015 18:29
Αξιότιμοι Κύριοι και αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας i-samos.gr ,
Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Ο.Δ. δεν είναι κρατικός φορέας, είναι εθελοντική οργάνωση ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν οικονομικούς πόρους από την τσέπη και συμπράττουν σε επιχειρήσεις διάσωσης ΜΟΝΟ εάν ζητηθεί από τον αρμόδιο κρατικό φορέα (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμεναρχείο κ.τ.λ) όπως αυτό ορίζει η νομοθεσία. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν επιχειρεί από μόνη της.
Το περασμένο διάστημα επιχειρήσαμε όσες φορές μας ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς πχ. χαρακτηριστικά παραδείγματα, ανάσυρση σωρού σε ορεινή περιοχή στους Κοσμαδαίους την 9/10, απεγκλωβισμούς προσφύγων από απόκρημνες περιοχές και πολλά άλλα που δεν έχει σημασία να σας τα αριθμήσουμε.
........
Παράθεση
 
 
0 #1 Mia 28-10-2015 06:07
Ψαξτε λιγο την διαδικασια να μπεις στην ΕΟΔ Σαμου κ τι λεφτα πρεπει να δαπανησεις για να γινεις εθελοντης. Ψαξτε το κ. Γαρυφαλλου θα εκπλαγειτε
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1036
ΕχθέςΕχθές4827
ΕβδομάδαΕβδομάδα30778
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο3153988
Statistik created: 2015-10-31T04:00:00+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή