ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Δε δίνει και το καλύτερο παράδειγμα η Frontex!

Tο τελευταίο διάστημα βλέπουμε συνεχώς να

περιπολούν στην πόλη (και εκτός) της Σάμου, περιπολικά αυτοκίνητα της Frontex χωρίς επίσημα κανείς να έχει ενημερώσει τους πολίτες του νησιού με ποιες αρμοδιότητες αστυνομεύει η συγκεκριμένη υπηρεσία!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, ήδη έχουν ακουστεί περιστατικά όπου αυτά τα περιπολικά έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε χερσαία σημεία του νησιού, επικαλούμενοι την πρόληψη και καταπολέμηση του δουλεμπορείου.

Ήδη όμως αυτό έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις σε κατοίκους του νησιού, που αναφέρουν πως σε ενδεχόμενο έλεγχο δεν θα υπακούσουν, αρνούμενοι να τους ελέγξουν υπάλληλοι με αστυνομικές στολές άλλων χωρών και χωρίς να έχουν από πουθενά καμία απολύτως ενημέρωση!

Η "εντυπωσιακή" αυτή εμφάνιση του προσωπικού της Frontex στο νησί μας επισκιάζεται βέβαια και από τον τρόπο συμπεριφοράς του προσωπικού της που έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα δείγματα, αφού σχεδόν καθημερινά οι πολίτες παρατηρούν ότι τις κακές τελικά συνήθειες δε τις έχουν μόνο οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι!

Μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός που αποτύπωσε σε δυο διαφορετικά σημεία της παραλιακής οδού, 2 περιπολικά να έχουν κυριολεκτικά ανέβει επάνω στα πεζοδρόμια αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών!

Εδώ βέβαια οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως το Λιμεναρχείο της Σάμου έκανε καλά τη δουλειά του αφού (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) βεβαίωσε παράβαση παράνομης στάθμευσης στο ένα από τα δύο περιπολικά, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε και αν θα πληρωθεί και από που αυτή η παράβαση!

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, πριν από λίγες ημέρες υπήρξε εσωτερικό έγγραφο του Αρχηγείου της Αστυνομίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, όπου ενημέρωνε πως στο επόμενο διάστημα θα έρθει στο νησί δύναμη 76 ατόμων - υπαλλήλων της Frontex και επικεφαλής αυτής της δύναμης θα είναι ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Το προσωπικό αυτό που θα πλαισιώσει - "ενισχύσει" την Σάμο θα έχει στη διαθεσή του ΟΛΗ την υλικοτεχνική υποδομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης (περιπολικά, γραφεία, τμήματα κ.α.) και θα μπορεί να λειτουργεί με αρμοδιότητες που έχει και ένας Έλληνας αστυνομικός υπάλληλος!

Αυτό και μόνο εμάς μας ανησυχεί και εδώ προκύπτει ένα ΣΟΒΑΡΟ ερώτημα!

Με ποια λογική υπάρχει αυτή η υπέρβαση της αρμοδιότητας της FRONTEX στο νησί και τελικά με ποιες συνθήκες υποκαθιστά το επίσημο Ελληνικό κράτος μια δύναμη που στη στολή της έχει διαφορετικά εθνόσημα και διαφορετικό τρόπο λειτουργίας;

Εξάλλου όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι η Ομάδα Ταχείας Επέμβασης RABIT της FRONTEX που άρχισε ήδη να αναπτύσσεται στα ελληνικά νησιά θα έχει αποκλειστικό ρόλο την ενίσχυση της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων και μεταναστών και τη συμβολή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, κάτι άλλωστε που δήλωνε και η ίδια η FRONTEX.

Φαίνεται όμως πως στην πραγματικότητα οι νεοφερμένοι αστυνομικοί της ευρωπαϊκής δύναμης αναλαμβάνουν δράση που επεκτείνεται και σε αστυνομικού τύπου επιχειρήσεις, κάτι που όπως προαναφέρουμε θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #3 dekatesera 05-02-2016 20:19
Τα βλεπουμε φιλε αλλα λεμε για τους ευρωπαιους και καλα που μονο τη φημη εχουν οπως τωρα οι δανοι θα κατασχουν τα χρυσαφικα των προσφυγων, Τελικα Γιωργο ΜΚΟ τι σημαινει πραγματικα ξερουμε?
Παράθεση
 
 
0 #2 Dekatesera 04-02-2016 09:22
Γιωργο μου εγω εχω τσατιστει με ολους αυτους οπως και τις ΜΚΟ οι οποιες να ρωτησω ειναι μη κυβερνητικες η μη κερδοσκοπικες και το αλλαξαν για να κονομανε και ελεγα οτι αντιμετωπιζουν τον τοπο μας σαν να ειμαστε οι τελευταιοι στο πλανητη . Μηπως θελουν κανενα δακτυλο για να μαθουν οτι σεβομαστε το χωρο που μας φιλοξενει?
Παράθεση
 
 
0 #1 Paralos 04-02-2016 07:37
Ta peripolika tis astinomias k tou limenikou kanoun xirotera!!!auta den ta vlepete;;;;
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

"MATRONA" CATERING

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2043
ΕχθέςΕχθές4934
ΕβδομάδαΕβδομάδα31909
ΜήναςΜήνας32360
ΣύνολοΣύνολο3551288
Statistik created: 2016-02-07T06:18:54+00:00
O καιρός σήμερα