ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΕΠΕΙΓΟΝ! Ελεύθεροι από σήμερα όλοι οι μετανάστες στη Σάμο!

Δυστυχώς πολύ άσχημη φαίνεται να είναι η

εξέλιξη με το θέμα της σίτισης των λαθρομεταναστών στη Σάμο αφού από σήμερα σταματά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ είναι πολύ σοβαρή η πληροφορία που έχουμε πως το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής θα χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο!

Όλη την υπόλοιπη ημέρα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, προκειμένου να αναζητούν την τροφή τους!!!

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οικονομικών δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αφού ουσιαστικά έχει προκύψει θέμα με την εκταμίευση ενός μικρού ποσού που πρέπει να δώσει το κράτος στον ιδιώτη που έχει αναλάβει την σίτηση αλλά το θέμα έχει μπλοκάρει στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Η ανησυχία των πολιτών της Σάμου είναι είναι πάρα πολύ μεγάλη αφού βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και κανείς δεν θέλει να ζήσει εικόνες του 2009 όπου μετανάστες προχωρούσαν σε κλοπές, διαρρήξεις, ακόμη (σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες) και με κακοποιήσεις!

Αυτή την στιγμή το Κέντρο Μεταναστών έχει πάνω από 1000 άτομα και κανείς δεν ξέρει όταν τελειώσουν τα οικονομικά τους αποθέματα τι θα γίνει!

Μετά από τα γεγονότα αυτά κατεπείγουσα επιστολή απέστειλαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νικόλαος Κατρακάζος στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, με θέμα την αδυναμία της εταιρείας τροφοδοσίας παροχής σίτισης στους παράτυπους μετανάστες στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Σάμου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από σήμερα 7/7/15 σταματάει η σίτιση των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη πόλη της Σάμου μετά από αδυναμία πληρωμής, έστω και μέρους της οφειλής προς την εταιρεία τροφοδοσίας, που έχει αναλάβει τη σίτισή τους.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι από σήμερα να ανοίξουν οι πύλες του κέντρου και οι δύσμοιροι αυτοί άνθρωποι να ξεχυθούν στη πόλη της Σάμου για να μπορέσουν να βρουν τροφή και τις όποιες δυνατότητες διαβίωσης.

Σε μια πόλη που είναι χτυπημένη σκληρά από την οικονομική κρίση, σε μια πόλη που αγωνίζεται να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τον τουρισμό, η εξέλιξη αυτή και όλα όσα θα ακολουθήσουν είναι σίγουρο ότι θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Με την εξέλιξη αυτή μια κοινωνία που έχει αποδείξει διαχρονικά τα φιλανθρωπικά της αισθήματα και έχει έμπρακτα αποδείξει την αλληλεγγύη της στο δράμα των μεταναστών, ουσιαστικά οδηγείται σε σύγκρουση μαζί τους.

Από την άλλη πλευρά η εξέλιξη αυτή μεγαλώνει το δράμα των μεταναστών, αφού τους στερεί τη δυνατότητα της οργανωμένης περίθαλψης, της διατροφής και της στέγασης για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πιστοποίησή τους και τη μεταφορά τους στον Πειραιά, αφού ουσιαστικά τους αφήνει στο …δρόμο.

Μεταφέροντας την έντονη αγωνία της τοπικής μας κοινωνίας και ενώνοντάς την με τη δική μας, καλούμε την κεντρική διοίκηση να κινητοποιηθεί άμεσα –δηλαδή σήμερα- να βρει λύση για την εκταμίευση της πίστωσης, που αφορά τη σίτιση και να αποτρέψει έτσι, τη δυσμενή εξέλιξη, που για μια ακόμη φορά σημειώνουμε ότι θα έχει τραγικές συνέπειες, τόσο για την τοπική κοινωνία και τοπική οικονομία αλλά, και για τους ίδιους τους μετανάστες».

 

Επίσης επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ έστειλε και ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημ. Σεβαστάκης όπου μετξά άλλων αναφέρει:

''Το τελευταίο διάστημα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εντάθηκαν τα προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Ταυτοποίησης Υπηκοότητας στη Σάμο.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στο ΚΕ.Τ.Υ Σάμου και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη σίτιση των διαμενόντων στο Κέντρο, στις οποίες οφείλεται χρηματική αποζημίωση για την παροχή των υπηρεσιών τους, να θυμίσουμε ότι ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είχε συναντηθεί στις 19-6 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και πήρε τη ρητή διαβεβαίωση ότι το ζήτημα βαίνει προς την τελική διευθέτησή του, καθώς τα ποσά έχουν εγκριθεί, και αναμενόταν η ανακοίνωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ωστόσο στη συνέχεια και με παρεμβάσεις του Βουλευτή τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εγκρίθηκε το ποσό των 40000 ευρώ ως πρώτη δόση εξόφλησης των οφειλών, ώστε να μπορέσουν οι εταιρείες σίτισης να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους και να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΚΕΤΥ.

Η αναγκαστική τραπεζική αργία που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την μη αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών από τον ELA είχε ως αποτέλεσμα τη δυσκολία εκταμίευσης του ποσού. Με παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σε τραπεζικές υπηρεσίες, το ποσό θα είναι διαθέσιμο με e-banking.

Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την γενικότερη διευθέτηση του ζητήματος, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες .

Επίσης θέματα που αφορούν τη δυνατότητα φιλοξενίας του ΚΕΤΥ γίνεται συνεχής προσπάθεια να διευθετούνται, καθώς και τις προηγούμενες ημέρες έχουν αναχωρήσει πολλοί πρόσφυγες από το νησί , ενώ και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν άλλοι 500 με το «Νήσος Μύκονος».

Συνεχής είναι η επικοινωνία του γραφείου, των συνεργατών και του ίδιου του Βουλευτή και με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για την καλύτερη οργάνωση και συνεργασία των Υπηρεσιών και των πολιτικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών φορέων του Νομού, ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης πρότεινε έκτακτη κοινή συνάντηση εργασίας, η οποία και πραγματοποιήθηκε εχθές 6-7-2015 με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ν. Κατρακάζο, το Δήμαρχο Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλο καθώς και με εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Τσαγκαράκη.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Είναι σημαντική η συνεργασία όλων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού.

Αυτό πρέπει να υπερβαίνει τις πολιτικές καταγωγές, ώστε όσες δράσεις αφορούν την κοινωνία των νησιών μας να αποφασίζονται κατόπιν περίσκεψης και συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με γνώμονα πάντα το κοινό καλό"

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+4 #9 Φοίβη 15-07-2015 16:52
Αναρωτιεμαι αν εσεις που τα λετε ολα αυτα σταματησατε ποτε στον δρομο να δωσετε ενα κομματι ψωμι η ενα μπουκαλακι νερο σε αυτους τους ανθρωπους που μπορει ναναι κ επιστημονες αλλα ο πολεμος τους οδηγησε εδω .ειναι καλο να μιλαμε απο τον καναπε μας κ ειδικα οταν εμεις εχουμε να φαμε.παντως αυτοι δεν κλεβουνε σε αντιθεση με την "κλεψια" της καθημερινοτητας μας.Λιγη ανθρωπια δεν βλαπτει.....
Παράθεση
 
 
+5 #8 Qwerty 12-07-2015 19:43
Ηλια, πολλα καουμποικα βλεπεις βρε συ.
Βγαλε αλλου κ αλλιως τα απωθημενα σου. Ειναι πολυ επικινδυνες κ αντικοινωνικες αυτες οι λογικες.
Τα κεφαλια μας προς το παρων, μονο απο τον Σοιμπλε κινδυνευουν,καθ ως κ το δικο σου. Κ την Ελλαδα, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ, την κατεστρεψαν αυτοι που ψηφιζες κ κυβερνουσαν εδω 45 χρονια.
Παράθεση
 
 
-8 #7 ιδέα 10-07-2015 14:15
Παραθέτοντας ΗΛΙΑΣ:
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ??? Βαζεις φωτογραφια με ανθρωπους που θαλασσοπνιγονται και αυτο ειναι το συμπερασμα σου? Δεν ψαχνουν τη λεια τους για να τραφουν...στο σουπερμαρκετ θα πανε οπως και εμεις και οποιος δεν μπορει θα τον βοηθησει καποιος αλλος, οπως θα επρεπε και πρεπει να κανουμε και εμεις!

Παρ τους ταισε τους μεγάλε γιατί μετά θα είσαι εσύ η λεία
Παράθεση
 
 
+7 #6 Qwerty 09-07-2015 22:29
Δεν συμφωνω με κανεναν σχολιαστη.τα πρωτα σχολια, ειναι στα ορια του ρατσισμου, για να μην πω κ λιγακι παραπανω. Ο τελευταιος σχολιαστης, πιανει το αλλο ακρο, κ εθελοτυφλει μη αναγνωριζοντας το προβλημα.
Δεν εγλυψα ποτε τον διαχειριστη αυτου του blog, συνηθως το αντιθετο συνεβαινε. Αλλα ωφειλω να τον συγχαρω για το αρθρο .Αντικειμενικο, οσο κ αν στραβωνει καποιους. Ετσι ειναι κυριοι τα πραγματα. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! Κ πρεπει, οσο κ αν ειναι δυσκολοι οι καιροι, να βρεθουν λυσεις. Κ για καλο των ανθρωπων αυτων κυριως, αλλα κ για την τοπικη κοινωνια. Οι ακραιες θεσεις, δεν ωφελησαν ποτε κανενα. Ουτε προσωπα,αλλα ουτε και κοινωνιες.
Παράθεση
 
 
-9 #5 hlias 09-07-2015 09:05
Παραθέτοντας ΗΛΙΑΣ:
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ??? Βαζεις φωτογραφια με ανθρωπους που θαλασσοπνιγονται και αυτο ειναι το συμπερασμα σου? Δεν ψαχνουν τη λεια τους για να τραφουν...στο σουπερμαρκετ θα πανε οπως και εμεις και οποιος δεν μπορει θα τον βοηθησει καποιος αλλος, οπως θα επρεπε και πρεπει να κανουμε και εμεις!

afou eisai anthrwpisths partous sto spiti sou h akoma kalytera phgaine sth xwra tous na deis poso kala tha perashs tha se trabhksoune kai binteo otan to kefali sou tha apoxwrizete to swma sou,. eseis katastrefete thn ellada
Παράθεση
 
 
-12 #4 ημαρτον! 08-07-2015 21:20
προς ολους τους σκατοπονοψυχους..
προτεινω μια λιστα με ενδιαφερομενους που θελουν να φιλοξενησουν στα σπιτια τους μεταναστες και ας μεινουμε εμεις με τα δικα μας προβληματα!Αρκε τα εχουμε.
Αλλα που....πονοψυχο ι μονο στα λογια και απο τον καναπε
Παράθεση
 
 
+11 #3 ΗΛΙΑΣ 08-07-2015 11:15
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ??? Βαζεις φωτογραφια με ανθρωπους που θαλασσοπνιγοντα ι και αυτο ειναι το συμπερασμα σου? Δεν ψαχνουν τη λεια τους για να τραφουν...στο σουπερμαρκετ θα πανε οπως και εμεις και οποιος δεν μπορει θα τον βοηθησει καποιος αλλος, οπως θα επρεπε και πρεπει να κανουμε και εμεις!
Παράθεση
 
 
-4 #2 ΑΝΩΝΥΜΟΣ 07-07-2015 18:55
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡ ΧΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΑΣ ...ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ??? ?? ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ??ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ? ΡΕ ΠΕΤΑΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ??? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕ?
Παράθεση
 
 
+17 #1 ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΙΟΛΕΤΗΣ 07-07-2015 18:06
προς τον εκδοτη της εφημεριδας ... Οκ ειναι προβλημα και μαλιστα μεγαλο αλλα αυτη την τρομολαγνια εκ μερους της εφημεριδας ειναι κατα την γνωμη μου ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ....> επιεικως απαραδεκτοι!!!! !!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1176
ΕχθέςΕχθές7947
ΕβδομάδαΕβδομάδα19561
ΜήναςΜήνας39902
ΣύνολοΣύνολο2941941
Statistik created: 2015-09-10T02:49:19+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή