ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με ιστοσελίδα της Σάμου!

Karlovasion.gr

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γαρυφάλλου

 

Ζούμε στη χώρα της ειρωνείας και του κυνισμού.

Μας δουλεύουνε μπροστά στα μάτια μας και εμείς ακόμη ψάχνουμε ποιος είναι ο επόμενος που θα ψηφίσουμε!

Την ίδια ώρα που οι πολίτες υφίστανται τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα και καθημερινά αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, μια εξωφρενική περίπτωση κοστολόγησης της κατασκευής μιας ιστοσελίδας έκανε την εμφανισή της και εδώ στη Σάμο!

Μια ιστοσελίδα που βέβαια δεν την χρυσοπληρώνει για πρώτη φορά ο Έλληνας - Σαμιώτης φορολογούμενος εδώ στο νησί, αφού έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια για τοπικές ιστοσελίδες ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ του Δημοσίου!

Τις τελευταίες ημέρες κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης έλαβαν μια πρόσκληση για την παρουσία τοιυς σε μια εκδήλωση που πραγματοποιούσε ο Δήμος Σάμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου για την παρουσίαση (χθες το βράδυ Δευτέρα 20 Απριλίου 2015) προς το κοινό, μιας νέας διαδικτυακής πλατφόρμας (ιστοσελίδας) που είχε τον στομφώδες τίτλο "ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ" και την ηλεκτρονική διεύθυνση www.karlovasion.gr.

 

Πρόκειται για ένα υποέργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας Στέλιου Θάνου και ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Μιχάλη Αγγελόπουλου!

Θα μας πείτε που είναι το κακό;

 

Θα σας δώσουμε μερικά στοιχεία και εσείς ως έξυπνοι αναγνώστες θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια του Στέλιου Θάνου στις 27 Σεπτεμβρίου του 2013 με την πρώτη προκύρηξη του διαγωνισμού όπου βγήκε άγονος, έγινε και δεύτερη προσπάθεια στις 27 Μαρτίου του 2014 για τη συγκέντρωση προσφορών στη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.

Ο προυπολογισμός του έργου......μόνο 157.884,91 Ευρώπουλα.

Τελικά συγκεντρώθηκαν 2 εταιρείες όπου και έδωσαν τις προσφορές τους με...φυσικά τις συνήθεις υπερβολικές τους εκπτώσεις!

 

Στις 25 Ιουλίου του 2014 η Επιτροπή Διαγωνισμού αξιολόγησε τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές που υπήρξαν με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτές οι 2 εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και στις 18 Αυγούστου του 2014 σε τακτική της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σάμου (12 ημέρες πριν αναλάβει ο νέος Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος) από την διαδικασία αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να εγκρίνει και να κατακυρώσει το έργο υπέρ της εταιρείας ''DOTSOFT ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Α.Ε.''.

 

Η προσφορά που είχε δώσει η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν αξίας 89.800 ευρώ και με τον ΦΠΑ το τελικό ποσό θα έφτανε τις 110.454 ευρώ!

Η 2η εταιρεία που έμεινε απ'έξω ήταν η "ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS" όπου είχε δώσει προσφορά 99.800 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

 

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτης και Νήσων 2007-2013", στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία ως στοιχείο να σημειώσουμε, είναι πως η 130 σελίδων διακύρηξη του διαγωνισμού αφήνει την εντύπωση πως η σελίδα αυτή αφορά το σύνολο της επικράτειας του Δήμου Σάμου και θα μπορούσε κάποιος να πει πως τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται, αλλά τελικά διαπιστώνουμε πως στόχος της δράσης αυτής είναι η πληροφόρηση των επισκεπτών ΜΟΝΟ της πόλης (και Δημοτικής Ενότητας) του Καρλοβάσου και των γύρω χωριών, όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα μέσω υπηρεσιών υποστήριξης να του δίνονται ποικίλες πληροφορίες με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού!

Εδώ θα μπορούσε να κανείς να αναρωτηθεί με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η πόλη του Καρλοβάσου για αυτό το υπέρογκο ποσό...και όχι το Πυθαγόρειο, ή ο Μαραθόκαμπος;

 

Πως είναι δυνατόν να επιλέγεται μια πόλη και μια δημοτική ενότητα που έχει ΗΔΗ ιστοσελίδα (www.karlovasi.net) και έχει να ενημερωθεί από τον Μάρτιο του 2014;

 

Γιατί δεν έγιναν σε αυτή την υπάρχουσα σελίδα κάποιες τροποποιήσεις ώστε και χρήματα να γλυτώσουμε και κάποια άλλη Δημοτική Ενότητα να βγει κερδισμένη;

 

Να φανταστείτε πως από το 2010 που έχει γίνει ο Καλλικρατικός Δήμος Σάμου, ότι η Κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου έχει ακόμη την διεύθυνση Vathi.gr...!!!

 

Πάμε παρακάτω και κοιτώντας την δουλειά που έχει γίνει με την δημιουργία αυτής της νέας καλοπληρωμένης ιστοσελίδας για την Δημοτική Ενότητα Καρλοβάσου, θα μπορούσε να πει κάποιος, πως είναι μια σελίδα που μπορούσε να την ''στήσει'' άνετα ένας εκπαιδευόμενος φοιτητής της πληροφορικής και σύμφωνα με ειδικούς του επαγγέλματος δεν θα μπορούσε να στοιχίσει πάνω από 2 με 3000 ευρώ!!!

 

Ερευνώντας και κάνοντας το ρεπορτάζ, διαπιστώνουμε πως τελικός υπογράφων ως ανάδοχοι του έργου, εκτός της εταιρείας DOTSOFT A.E. είναι και μια διαφημιστική εταιρεία με τον τίτλο INTRAWAY Α.Ε.

Η ΙΝΤRAWΑΥ Α.Ε. για όσους δεν ξέρουν και δεν θυμούνται, ήταν αυτή που έπεσε θύμα "εκβιασμού" του γνωστού Τομπούλογλου (πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων και φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη) και είχε συλληφθεί να παίρνει με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ένα "δωράκι" αξίας 25.000 €.

Είναι η εταιρεία που έχει πάρει δεκάδες ανάλογα έργα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

 

Το άλλο ''τρελό'' και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ της υπόθεσης, είναι πως μεταξύ των άλλων παροχών στον επισκέπτη της ιστοσελίδας έχει και κάποιους συνδέσμους με λινκ που παραπέμπουν σε τρίτες πληροφορίες μεταξύ αυτών και ειδησεογραφικά site.

Και όμως οι φοβεροί και ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας στα ειδησεογραφικά Τοπικά Μέσα έχουν αφήσει απ'έξω εφημερίδες, ραδιόφωνα, τοπική τηλεόραση, newsportal, και έχουν ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ σύνδεσμο, ενός ειδησεογραφικού blog που κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκει και ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμιά ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ!!!

 

Οι ανευθυνουπεύθυνοι του Δήμου Σάμου παρόλο που έχουν ενημερωθεί (πρώτος ο Δήμαρχος Σάμου), δεν φρόντισαν ώστε να γίνει διόρθωση και σε αυτό το σκάνδαλο!

Ας γνωρίζουν λοιπόν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα Τοπικά Μέσα ενημέρωσης στο νησί, που πληρώνουν φόρους, έχουν ταυτότητα και υπόκεινται σε όλη νομοθεσία περί τύπου.

 

Το συγκεκριμένο (blog) που ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ο Δήμος Σάμου και ο κ. Αγγελόπουλος είναι ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ενός κυρίου που κάνει την πλάκα του χωρίς να πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στο Ελληνικό Κράτος και μάλιστα το διαχειρίζεται από τον καναπέ του (σύμφωνα με πληροφορίες) στην Αθήνα!!!

 

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που ΟΛΑ τα ΕΠΙΣΗΜΑ τοπικά μέσα ενημέρωσης του νησιού ΑΠΕΙΧΑΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την χθεσινή συγκέντρωση - παρουσίαση στη αίθουσα της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου!

 

Κατά τα άλλα οι υπέυθυνοι της εταιρείας κατά τη χθεσινοβραδινή παρουσίαση, προσπάθησαν να δείξουν στους συγκεντρωμένους πολίτες το προιόν και κάποια στιγμή άρχισαν να πέφτουν αρκετά ζόρικες ερωτήσεις, όπως για το περιεχόμενο ή το ότι δεν διαβάζεται σωστά το site από κινητά τηλέφωνα, για την γραφική απεικόνηση, για το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι, μέχρι που στο τέλος ''έπεσε'' η ποιο ουσιαστική ερώτηση, δηλαδή το τι κόστος είχε αυτή η σελίδα!

Φυσικά δεν απάντησε κανένας και το προσπέρασαν λέγοντας ότι μπορούν να πάρουν πληροφορίες (για το κόστος) από το διαδίκτυο!

 

Το συμπέρασμα που βγήκε από γνώστες του αντικειμένου, ήταν πως πράγματι είναι ένα μεγάλο project, αλλά ποιοτικά σαν παρουσίαση και γενική εικόνα είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο!

 

Τέλος αυτό που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως με γεγονός αυτό που έγινε διαδικτυακά για το Καρλόβασι, αν υποθέσουμε πως θα γίνει και για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, τότε 500 χιλιαρικάκια είναι διαθέσιμα για το νησί μας που αν έπεφταν στην τοπική αγορά και σε επαγγελματίες του είδους, ίσως να βλέπαμε την Σάμο πάρα πολύ ψηλά στο διαδίκτυο!

 

Απλά τώρα απευχόμαστε, αλλά πολύ φοβόμαστε, ότι θα είναι ένα site που σε λίγους μήνες θα το φάει και αυτό η μαρμάγκα μαζί με τα λεφτάκια του κοσμάκη!

Και φυσικά ποιος θα μπει στον κόπο να διερευνήσει το πραγματικό ή μικρότερο δυνατό κόστος αυτών των υπηρεσιών;

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+4 #4 Πυθαγόρειος 26-04-2015 12:26
Να αλλάξει όλο αυτό το σαθρό σύστημα με τους Δήμους στην Ελλάδα.Είναι ότι πιο βρώμικο! γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί τους και λυμαίνονται ελεύθεροι με τους "δικούς τους προμηθευτές" .
ΠΡΟΤΑΣΗ: Να προσλαμβάνεται ο Δήμαρχος με σταθερό μισθό και χωρίς δικαιώματα-ποσο στά στα έργα. Όποτε κρίνεται ανεπαρκής να απολύεται. Όποιος αναλαμβάνει οποιοδήποτε έργο να ελέγχεται από ανεξάρτητες επιτροπές. Πρέπει να μπουν δικλείδες ασφαλείας. Ο κόσμος μας και η ζωή μας εξαρτάται από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για τον τόπο μας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ!
Παράθεση
 
 
+4 #3 Φοίβη 23-04-2015 17:08
Θέλω και εγώ λεφτα α α α α α α α ..φερτε και από δω ρε παιδιά.. ..κ σας κανω και εγω μια Ιστοσελίδα Δώρο.. . Ε ρε καταντια..... εδω λεφτά σε δρόμους δίνουν και δρόμους δεν έχουμε. Ουτε καν στον κόπο να τούς μπαλωσουνε. Αχ ρε ελλαδιτσα... Απο Ελλάδαρα ... Ελλάδα και ξαφνικά ελλαδιτσα... και μετα θα γινουμε αγελαδιτσα!!!!!
Παράθεση
 
 
+9 #2 ο Φοιτητης 21-04-2015 19:57
Αυτό το site πάνω από 5 χιλιάδες ευρώ δεν κάνει.... Προσωπικά απόφοιτος του τμήματος ΜΠΕΣ το έφτιαχνα μαζί με 2-3 φίλους με ένα χιλιάρικο ο καθένας... Λεφτά υπάρχουν....
Παράθεση
 
 
+12 #1 O στανταρ!!! 21-04-2015 16:23
Ετσι ειναι παιδια, Λεφτα Υπαρχουν. Γαλαντωμος ο πρωην δημαρχος, συνεχεια και απο το νυν που ειναι και μεγα μπρουκλης...
Αν τους ελεγες για διανοιξη ή βελτιωση αγροτικου δρομου "α παπα δεν υπαρχουν χρηματα, το γκρειντερ ειναι χαλασμενο, το πετρελαιο για τα δημοτικα οχηματα δυσευρετο και ο οδηγος δεν πληρωνεται"...
Ολα αυτα να τα βλεπουν οι ψηφοφοροι τους που τους εμφυσησαν υψηλες(τυφλες) βλεψεις!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα4179
ΕχθέςΕχθές4245
ΕβδομάδαΕβδομάδα7925
ΜήναςΜήνας35713
ΣύνολοΣύνολο4521472
Statistik created: 2016-08-09T12:25:56+00:00
O καιρός σήμερα