ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Η παράταξη Θάνου σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Δράση Ενότητα Προοπτική για μια καλύτερη Σάμο

ΣΑΜΟΣ 22/2/2016

 

Στα πλαίσια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/02/16, η παράταξη «Δράση- Ενότητα- Προοπτική» με επικεφαλής τον Στέλιο Θάνο για άλλη μια φορά έδωσε ένα δυναμικό παρόν σε καίρια ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Στα εκτός ημερησίας θέματα έγινε ερώτηση-αναφορά σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε η παράταξη μας για τα hotspot και οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στην σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ερώτηση υπεβλήθη προς τον Δήμαρχο και για τον χώρο κοιμητηρίου αλλόθρησκων προσφύγων, αφού έως τώρα χρησιμοποιείται παράνομος χώρος στο Ηραίο, καθώς και για την αναξιοπρεπή μεταχείριση νεκρού στο κοιμητήριο του Άνω Βαθέος.

Και τα δυο αυτά θέματα έχουν παραπεμφθεί στην εισαγγελία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε.

 

Σε άλλη ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει με τα προσφυγικά σκάφη και γιατί δεν επιταχύνονται οι διαδικασίες των πλειστηριασμών, καθώς τα σκάφη αποτελούν δυσφημιστική εικόνα για τον επισκέπτη στον λιμένα Μαλαγαρίου, ο δήμαρχος είπε πως θα εξετασθεί το θέμα.

 

Ερώτηση έγινε και για τους λόγους που δεν έχουν επιχορηγηθεί έως τώρα οι σύλλογοι για το έτος 2015 ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως άλλα ποσά ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα ακούγεται πως θα λάβουν τελικώς.

Πως είναι δυνατό οι δαπάνες αυτές να γίνουν δίχως να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2016 και μάλιστα 3 μήνες μετά την απόφαση;

 

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα ΕΣΠΑ στον τομέα πολιτισμού κι αν έχει καταθέσει προτάσεις ο Δήμος ή ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, μας είπαν πως θα κατατεθούν σύντομα σε συνεργασία με την Περιφέρεια, που είναι ο ανάδοχος φορέας.

 

Όσον αφορά το μεγάλο πρόβλημα της πρόσχωσης της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου Καρλοβάσου από άμμο εδώ και πολλούς μήνες, μας ενημέρωσαν πως θα αναλάβει σύντομα εργολάβος την διάνοιξη του λιμένα.

 

Ερώτηση υπεβλήθη σχετικά με το αν το νομικό πρόσωπο τουρισμού στο οποίο είναι πρόεδρος ο κ. Δήμαρχος έχει κάνει ενέργειες για άνοιγμα της Σαμιακής τουριστικής αγοράς στην Ρωσία που αποτελεί τεράστιο μέγεθος ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα και θα αποτελέσει μια ανάσα και ένα αντίβαρο στις απώλειες από παραδοσιακές χώρες επισκεπτών.

Δεν πήραμε συγκεκριμένη απάντηση.

 

Σε άλλη ερώτηση μας για το πότε θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση το αίτημα για επιχορήγηση αποστολής 10 ατόμων για τους προκριματικούς special Olympics, καθώς χρειάζονται σχετικές αποφάσεις συλλόγου καθηγητών και άλλα διαδικαστικά, μας απάντησαν πως θα το φέρουν σύντομα.

 

Ερώτηση υπεβλήθη επίσης για το ποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος σαν αντίδραση για το κλείσιμο του ταχυδρομείου Πύργου, το οποίο εξυπηρετεί πολλά από τα γύρω χωριά.

 

Σε άλλη ερώτηση μας, ζητήσαμε ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση της παραλιακής του Κάμπου στα Βοτσαλάκια καθώς σύντομα ξεκινά η τουριστική σαιζόν.

 

Όσον αφορά το θέμα της άναρχης κάλυψης με τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Καρλοβάσου, αλλά και της κάλυψης και χρήσης όλων των δημοσίων χώρων του Δήμου στο νησί, η παράταξη μας ζήτησε να επιληφθεί άμεσα του θέματος ο Δήμαρχος.

Ζητάμε να δοθεί οριστική και δίκαιη λύση σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2297
ΕχθέςΕχθές3204
ΕβδομάδαΕβδομάδα22398
ΜήναςΜήνας70137
ΣύνολοΣύνολο3889829
Statistik created: 2016-04-15T13:39:05+00:00
O καιρός σήμερα