xatzikostasmaketa

Βρείτε μας στο Facebook...

Η "ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ" ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Στη Ελλάδα της υπέρτατης

υποκρισίας και της <<κρίσης>> για ακόμα μιά φορά κλήθηκαν οι μαθητές να διαγωνιστούν στα μαθήματα των πανελληνίων ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Πέρα οτι φθάνουν στις πανελλήνιες με άνεργους γονείς, με ατιμασμένους από την κυβέρνηση καθηγητές, με συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών σχολών και διάφορες άλλες οικονομικές και ψυχοφθόρες καταστάσεις, βρίσκονται μπροστά σε διλήματα και ασάφειες την ώρα της γραπτής εξέτασης.

Στα μαθηματικά γενικής παιδείας υπήρχε ασάφεια στη διατύπωση ενός θέματος, στη φυσική ανακάλυψαν οτι σε κάποια ιστοσελίδα 2 μήνες πρίν υπήρξε ανοικτή συζήτηση για ένα από τα θέματα που επιλέχτηκαν, στα μαθηματικά κατεύθυνσης ειπώθηκε οτι χρειάζονταν <<λεπτοί>> χειρισμοί και γνώσεις από παλαιότερες τάξεις ενώ στη Βιολογία κατεύθυνσης, πέρα από τη πολύ καλή προετοιμασία, ένα από τα θέματα χρειάζονταν ειδικές δεξιότητες και πλήρη κατανόηση των λειτουργιών και ιδιοτήτων του γενετικού υλικού.

Η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία, η διαχείρηση του άγχους, του χρόνου μελέτης, της απόδοσης της μέρας του γραπτού αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη από την οικογένεια του υποψηφίου είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Υψηλό, λοιπόν, το επίπεδο των μελλοντικών φοιτητών αλλά για ποιά επαγγελματική επένδυση;

Τους ζητήθηκαν κάποιες δεξιότητες και γνώσεις οι οποίες χρειάζονται ένα σχολικό υλικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, το οποίο δεν έχουν, αλλά και τους προετοιμάζουν για μία κατάρτιση και εκπαίδευση την οποία θα εξασκήσουν που ακριβώς;

Στην Ελλάδα της <<>> επιστημονικής έρευνας που περιμένει να πέσει κανα κονδύλι στα χέρια της;

Ή μήπως τους προετοιμάζει να πάρουν κάποια ολιγόμηνη σύμβαση με λίγα χρήματα σε κάποιο επιστημονικό ιστιντούτο ταλαιπωρώντας πειραματόζωα όταν στη Ευρώπη αναπτύσσεται η βιοπληροφορική η οποία αντικαθιστά με ψηφιακή τεχνολογία τα λάθη και τις αμαρτίες της παλαιάς επιστημονικής κοινότητας;

Ή μήπως τελικά η Ελλάδα παράγει Επιστήμονες ώστε να αναπτυχθούν άλλα κράτη με την μετανάστευσή τους;;;

Στη απίστευτη ελληνική πραγματικότητα εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλά αποτελέσματα, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να δώσουν μια μέρα στον εαυτό τους και στη Πατρίδα μας τη θέση που τους αξίζει!

ΑΔΑΜ ΚΩΛΕΤΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Μοιραστείτε...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed

texikografeio

 

Πρόσφατες αγγελίες...

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1879
ΕχθέςΕχθές2632
ΕβδομάδαΕβδομάδα10949
ΜήναςΜήνας56442
ΣύνολοΣύνολο673949
Statistik created: 2013-09-27T20:20:42+03:00
O καιρός σήμερα