ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

O Δήμος Σάμου αποκλείει τη λειτουργία 2ου Hotspot

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σάμου, για πολλοστή φορά, δηλώνει ότι η θέση του επί του προσφυγικού ζητήματος έχει ξεκάθαρα διατυπωθεί στο από 28/09/2015 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το υφιστάμενο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής έχει προσωρινό χαρακτήρα και οποιαδήποτε σκέψη για δημιουργία δεύτερης δομής στο νησί απορρίπτεται κατηγορηματικά.

Ο Δήμος Σάμου, μέσω διάφανων και δημοσίων ενεργειών έχει ασκήσει μια πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, η οποία βασίζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του θέματος, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες στην δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες αρνητικές αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης που θα είχαν επιπτώσεις στην εικόνα της Σάμου σαν ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Σάμου αναμένει από την Κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αναλαμβάνοντας τις πρωτοβουλίες που της αναλογούν, λόγω αρμοδιότητας, και να μεριμνήσει για την προώθηση των προσφύγων/μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα στις δομές φιλοξενίας που έχουν προς τούτο συσταθεί.

Επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε απεργάζεται σχέδια υποβάθμισης του τόπου θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με την δυναμική αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σάμου.

Εκ του Δήμου Σάμου

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #5 lol 10-10-2016 19:56
Παραθέτοντας ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ:
Να γίνουν τα χοτ σποτ αλλά αφου μου απαντηθουν καποια ερωτηματα.α. Ποιοι τα οικονομανε απο αυτη την ιστορία.β,Τι όφελος θα έχουν στην τοπικη κοινωνία γ.Πόλεμο δεν έχουμε με γειτονικό κράτος ποιος ο λόγος την παραμονής τους??Ποιός αποφασίζει για την ελευθερη εισοδο τους στην χώρα και οι εισαγγελείς γιατί δεν επεμβαίνουν???Εχω άλλα 100 ερωτήματα ....για αρχή ας μου απαντηση κάποιος Υπευθυνοανευθυνος παρτακιας παθητικος πολιτικός προυχοντας του τόπου ??

οι ευρωπαοι δεν θελουν ουτε στα ματια τους να τους δουν και μας κλεισαν τα συνορα. οποτε τους εχουμε εδω για να λιαζονται
Παράθεση
 
 
+3 #4 ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 07-10-2016 05:43
Να γίνουν τα χοτ σποτ αλλά αφου μου απαντηθουν καποια ερωτηματα.α. Ποιοι τα οικονομανε απο αυτη την ιστορία.β,Τι όφελος θα έχουν στην τοπικη κοινωνία γ.Πόλεμο δεν έχουμε με γειτονικό κράτος ποιος ο λόγος την παραμονής τους??Ποιός αποφασίζει για την ελευθερη εισοδο τους στην χώρα και οι εισαγγελείς γιατί δεν επεμβαίνουν???Ε χω άλλα 100 ερωτήματα ....για αρχή ας μου απαντηση κάποιος Υπευθυνοανευθυν ος παρτακιας παθητικος πολιτικός προυχοντας του τόπου ??
Παράθεση
 
 
-4 #3 ΜΑΡΑ 28-09-2016 21:42
ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΑΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ . ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 5 ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ!!!
Παράθεση
 
 
-9 #2 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ 21-09-2016 19:06
ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ!!! ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΝΑΙ!!! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΙΜΕΣ ΣΑΜΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΩΝ!!!
Παράθεση
 
 
+8 #1 δσκξασδ 17-09-2016 13:28
Μονο hot spot γερουν να κανουν? Μηπως να γινει και καμια απελαση μεταναστη? εδω ολες οι ευρωπαικες χωρες κανουν χιλιαδες απελασεις.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1869
ΕχθέςΕχθές2915
ΕβδομάδαΕβδομάδα7294
ΜήναςΜήνας59953
ΣύνολοΣύνολο4777745
Statistik created: 2016-10-19T08:15:41+03:00
O καιρός σήμερα