ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Παρασκευή (2-9-2016) το μεσημέρι αναχώρησε για το νησί της Σάμου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη.

Το Σάββατο πρωί ασχολήθηκε με ποιμαντικά και άλλα θέματα που αφορούν την ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου. Συνεργάστηκε με τον βοηθό εφημερίου κ. Μάριο Φώσκολο, ο οποίος επιτελεί σημαντικότατο έργο στον τομέα της ποιμαντικής αλλά και στην όλη φροντίδα της εκεί ενοριακής κοινότητας.

Έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την ευθύνη που του ανάθεσε ο Αρχιεπίσκοπός μας με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου στην οποία ανήκουν και τα νησιά της Λέσβου και της Σάμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον κ. Φώσκολο επισκέφτηκε το μοναδικό παρεκκλήσιο το οποίο διαθέτει η Εκκλησία της Σάμου και οποίο στο παρελθόν ήταν παρεκκλήσιο του καθολικού κοιμητηρίου, το οποίο όμως έχει καταργηθεί τουλάχιστο από μισό αιώνα.

Χάρη στη φροντίδα του αγαπητού και δραστήριου κ. Φώσκολου το Παρεκκλήσιο καθαρίστηκε από τους βάτους και τα άλλα κλαδιά που επέφεραν μεγάλη ζημιά στην κεραμωτή στέγη του Ναού.

Όμως με τον καθαρισμό του Παρεκκλησίου φάνηκαν και οι πολλές ζημιές που έχει υποστεί η στέγη, τα τείχη και τα κουφώματα από την πολλή υγρασία που έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό του.

Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε στην προστασία του και κάνουμε έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θέληση και κάποιας οικονομικής δυνατότητας να μας βοηθήσει.

Θέλουμε το Παρεκκλήσιο αυτό, το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει και πάλι την παλαιά του ομορφιά και να γίνει λειτουργικό. Αυτό θα χαροποιήσει τόσο τους ενορίτες της Σάμου όσο και τους γείτονες του Παρεκκλησίου, οι οποίοι και ενθυμούνται με νοσταλγία όταν ήταν σε λειτουργία.

Το Σάββατο βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εξυπηρετήθηκε ένα ικανοποιητικός αριθμός ενοριτών.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι ενορίτες της Σάμου όπως και των άλλων νησιών μας, όπου υπάρχει μόνο ένας ενοριακός Ναός, είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις 30 και 40 χιλιομέτρων για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.

Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και δημιουργεί προβλήματα, τόσο στη συμμετοχή τους ίδιους τους ενορίτες, όσο και στην επίσκεψη του εφημερίου ή του βοηθού σου στα σπίτια τους, παρόλο που γίνονται πολλές προσπάθειες.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιερό Ευαγγέλιο της ημέρας και δεν παρέλειψε και τις δύο Θείες να αναφερθεί και στην αγιωνυμία της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας που έγινε εκείνη την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι παρόντες Αλβανοί, όλοι τους νεαρής ηλικίας, με τα παιδιά του χάρηκαν για την αναφορά στο πρόσωπο της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, η οποία και γεννήθηκε στην πατρίδα τους και ήταν πάντοτε πολύ αγαπητή από όλους τους Αλβανούς και τώρα έγινε και η υπεραγαπητή Αγία τους.

Ο Ενοριακός Ναός, από τον καιρό που εγκαταστάθηκε βοηθός του εφημερίου, είναι καθημερινά ανοικτός και δίνει τη δυνατότητα σε περαστικούς και σε παραθεριστές να τον επισκεφθούν μέσα στην ημέρα.

Η καθημερινή φροντίδα του Ναού από τον κ. Φώσκολο, διατηρεί την ομορφιά του και η καθαριότητα του, με την υπόκωφη εκκλησιαστική μουσική που ακούγεται δημιουργεί ένα κατάλληλο και ελκυστικό χώρο για περισυλλογή και προσευχή.

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Βαθύ Σάμου

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2071
ΕχθέςΕχθές2915
ΕβδομάδαΕβδομάδα7496
ΜήναςΜήνας60155
ΣύνολοΣύνολο4777947
Statistik created: 2016-10-19T08:15:41+03:00
O καιρός σήμερα