ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στη Σάμο.

Σε σύσκεψη με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και

 Αθλητισμού κα. Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, η οποία πραγματοποίσε διήμερη επίσκεψη στο νησί, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη υλοποίησης έργων πολιτισμού στη Σάμο.

Η κα. Καλογήρου ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε η Σάμος να μπορέσει να ενισχύσει το αναπτυξιακό της μοντέλο αξιοποιώντας την πλούσια, από τα αρχαία ακόμη χρόνια, πολιτιστική κληρονομιά.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα. Φωτεινή Θαλασσινού, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της η Περιφερειάρχης συνεργάστηκε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών και την προώθηση του έργου της Περιφέρειας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τη Βουλευτή και Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κα. Φωτεινή Αραμπατζή και συζήτησαν το σοβαρό θέμα του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ιδίως στη Σάμο.

Εκτενής ενημέρωση έγινε για την εν εξελίξει πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των τοπικών φορέων της Σάμου για διαδικτυακή τουριστική προβολή της Σάμου με ειδικές καμπάνιες, που στόχο έχει την αναστροφή της εικόνας του νησιού.

Ήδη σε λιγότερο από 90 μέρες έχει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια «χτυπήματα-επισκέψεις», με τις οποίες μέσω του διαδικτύου γίνεται η διάδοση των εμπειριών που είχαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι τουρίστες στο νησί, εμπειρίες οι οποίες αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή για την προσέλκυση νέων τουριστών.

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το χωριό Βουρλιώτες και παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό για το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη Μονή της Παναγίας της Βροντιανής.

Τέλος, έκανε εναρκτήριο χαιρετισμό στο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, με θέμα: «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος».

Η κα. Καλογήρου σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση διακεκριμένων ερευνητών, φιλοσόφων και καθηγητών, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Σάμο και τόνισε:

«Τα επιστημονικά δεδομένα που μπορούν να συναχθούν, συνδεόμενα με το νησί το τοποθετούν στο επίκεντρο της σχετικής αναζήτησης και μπορεί να συντελέσουν στη περαιτέρω προβολή και ανάδειξή του, αλλά και στη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής προσέγγισης και στον τομέα των παραγόμενων προϊόντων και στον τομέα του τουρισμού».

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1827
ΕχθέςΕχθές2915
ΕβδομάδαΕβδομάδα7252
ΜήναςΜήνας59911
ΣύνολοΣύνολο4777703
Statistik created: 2016-10-19T08:15:41+03:00
O καιρός σήμερα