ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

EKTAKTO! Aνεξέλεγκτη πλέον η κατάσταση στη Σάμο!

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν πλέον οι κάτοικοι της Σάμου και ποιος ξέρει τι άλλες εικόνες μπορεί να δούμε τις επόμενες ημέρες και ώρες, αφού το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο νησί, τείνει να γίνει χειρότερο και από αυτό που ζεί η χώρα τις τελευταίες ημέρες!

Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουμε, σήμερα το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο νησί σταματά να δέχεται άλλους μετανάστες, αφού έχει φθάσει να έχει περίπου 1250 και ενώ η χωρητικότητά του είναι μόλις 283 άτομα!

Αυτή τη στιγμή υπάρχει το αδιαχώρητο και οι αστυνομικοί υπάλληλοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα, αφού σήμερα λήγουν οι αποσπάσεις 19 αστυνομικών που βρίσκονταν στο Κέντρο και μετά την αποχώρησή τους, ενώ οι 3 οχτάωρες βάρδιες απαιτούν περίπου 15 άτομα, διαθέσιμα είναι μόλις 4-5...!!!

Το χειρότερο απ'όλα είναι πως από σήμερα σταμάτησε και η σίτιση των ανθρώπων που φιλοξενούνται στο Κέντρο, αφού ο προμηθευτής έχει να πληρωθεί πάνω από 5 μήνες και το ποσό που του χρωστά το κράτος φαίνεται να ξεπερνά τα 300.000€!

Με την υπάρχουσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στη χώρα, δεν μπορούν να προσφερθούν ούτε τα στοιχειώδη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε λίγες ημέρες τι θα γίνει με πεινασμένους ανθρώπους που θα κυκλοφορούν στο νησί!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες έχει επίσης δοθεί εντολή να μην συλλαμβάνονται μετανάστες που θα φθάνουν από σήμερα και στο εξής στη Σάμο, αφού δεν υπάρχουν καύσιμα για τα αυτοκίνητα που θα τους μεταφέρουν, δεν υπάρχει προσωπικό αλλά και δεν ξέρουν που να τους στεγάσουν!

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς από τα ξημερώματα σήμερα μέχρι και αυτή την ώρα (15:00), έχουν βγει στις ακτές της Σάμου, πάνω από 300 μετανάστες και κατευθύνονται με τα πόδια προς την πρωτεύουσα!

Από το πρωί πολλά καταστήματα εστίασης έχουν γεμίσει με μετανάστες που προσπαθούν να πάρουν ένα πιάτο φαΐ μέχρι να τους τελειώσουν και τα χρηματικά αποθέματα που έχουν!

Από απόλυτα ύγκυρες πληροφορίες που έχουμε γίνεται λόγος για παρέμβαση προς τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να ανταποκριθούν άμεσα στο πρόβλημα που πάει να μεγεθυνθεί αλλά ΟΛΟΙ σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφήνοντας στο έλεος του, ένα ολόκληρο νησί!

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+5 #7 Qwerty 07-07-2015 13:16
Emma, εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει, κ εσυ ζητας ευθυνες απ τον βουλευτη? Αυτες τις μερες, πιστωσεις δεν υπαρχουν. Οντως ειναι μεγαλο το προβλημα, ας μην το μεγαλωνουμε ακομα πιο πολυ. Δεν φταινε ουτε οι αριστεροι, ουτε οι δεξιοι, ουτε οι μεσαιοι, ουτε καν οι ιδιοι οι μεταναστες. Αυτοι που φταινε σφυριζουν αδιαφορα.
Το θεμα , εχει παρει δημοσιοτητα, λογω της εμπαθειας, καποιας κυριας, που εξακολουθει να χρυσοαμοιβεται, λογω της εμπαθειας της προς θεσμικο λειτουργο. Σιγονταρει κ κρατικος αξιωματουχος.
Θα βγουν στην φορα.Αλλα μεχρι τοτε υπομονη.Ας δειξουμε την ανθρωπια μας και ας ευχηθουμε να μην ερθουμε στην θεση τους. Γιατι ο πραγματικος πολεμος, ειναι πολυ σκληροτερος του οικονομικου.
Παράθεση
 
 
+1 #6 ΑΝΩΝΥΜΟΣ 05-07-2015 23:13
ΕΡΩΤΩ:Επειδη το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και ακουγονται πολλα!!!
Ειναι αληθεια οτι τις τελευταιες μερες γινονται αγριες επιθεσεις εναντιον των αστυνομικων που φυλουν το κεντρο με τραυματιες αστυνομικους απο τους ξυλοδαρμους που διαπρατουν οι παρανομοι μεταναστες??? αν αυτο ισχυει...ποιος θα προστατεψει εμας σε περιπτωση αδυναμιας της αστυνομιας να διαφυλαξει την εννομη ταξη?Οι αρμοδιες αρχες ειναι ενημερες??? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ?
Παράθεση
 
 
0 #5 ιδέα 04-07-2015 15:30
Όποιος θέλει να τρώει να δουλέψει για το δήμο δωρεάν μέχρι να φύγει
Παράθεση
 
 
+5 #4 Qwerty 03-07-2015 10:36
Σε ποιον ειναι δυσκολο να καταλαβει , οτι σε λιγο θα ειμαστε κ εμεις υποψηφιοι μεταναστες....
Δεν βλεπεις γυρω σου; Ολα τ αλλα σου ειναι ροδινα κ φταινε οι μεταναστες;
Η αλλη ζητα κ νεκρους ...διψα για αιμα...
Σε λιγο θα φοβασαι τον Ελληνα οχι τον Συριο. Ερχεται... Υπομονη....
Παράθεση
 
 
+3 #3 Giorgos 01-07-2015 19:44
Να ανοίξουν τις πόρτες και να τους βάλουν στο καράβι για Αθήνα και από κει Ευρώπη.
Παράθεση
 
 
-1 #2 ΑΣΧΕΤΟΣ 30-06-2015 14:26
Nα μαζευτούν οι φιλάνθρωποι αριστεροι πατριώτες και να τους φιλοξενήσουν.Γι α να δούμε η θεωρία θα γίνει πράξη η έχουνε ιδεολογία του κόλου???Εδώ τους θέλω και φυσικά θα τους εχω δακτυλοδεικτούμ ενους απο σημερα και θα τους κράζω με ονοματεπώνυμο.Α ναμένω να κάνουν πράξη την ιδεολογία τους.....
Παράθεση
 
 
-1 #1 Emma 30-06-2015 14:22
ε μ'αυτούς που ψηφίζετε καλά μας κάνουν! αφού το λιμενικό δε μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του, αφού ο καθένας λαδώνεται από τους απέναντι για να κάνει τα στραβά μάτια και αφού ο βουλευτής που έχει βγει δε φέρνει το πρόβλημα στη βουλή καλά να πάθουμε.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2723
ΕχθέςΕχθές6214
ΕβδομάδαΕβδομάδα13161
ΜήναςΜήνας33502
ΣύνολοΣύνολο2935541
Statistik created: 2015-09-09T02:48:16+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή