ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ήρθε η Άνοιξη στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες για την Σάμο!

Τώρα πια, μένει σε εμάς να στηρίξουμε την προσπάθεια...

Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και φωνών διαμαρτυρίας από τους κατοίκοιυς του νομού μας, φαίνεται πως τα πράγματα τείνουν να γίνουν πολύ καλύτερα, ίσως και για πρώτη φορά στα χρονικά της ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών μας!

Σε λίγες ημέρες ένα τσουνάμι πλοίων ξεκινά να προσεγγίζει την Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους, συνδέοντας τον Πειραιά με την Νότια και την Βόρεια Ελλάδα και το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα πλοία θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως τα πιο αξιόπλοα που κυκλοφορούν στο Αιγαίο!

Σημαντική είναι και η συμβολή του ναυτιλιακού πράκτορα και σημερινού Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, όπου κατάφερε και έπεισε τις εταιρείες που εκπροσωπεί, να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και ότι αξίζει τον κόπο να "επενδύσουν" στα νησιά μας.

Είναι πολύ σημαντικό ένας επισκέπτης, να ξέρει ότι με ένα γρήγορο και ασφαλές πλοίο, μπορεί να προγραμματίσει τις διακοπές του στα νησιά μας.

Επίσης σημαντικό να πούμε (κάτι που ενδιαφέρει πολλούς αναγνώστες μας) ως παράδειγμα, είναι πως ο χρόνος που θα απαιτείται κατά μέσο για να έρθει κάποιος από τον Πειραιά στη Σάμο θα είναι περίπου 8 ώρες, όταν λίγο καιρό πριν ,υπήρχαν δρομολόγια που έκαναν ακόμη και 17-18 ώρες!!!

Όπως βέβαια έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές είναι εξίσου σημαντική και η νέα γραμμή της εταιρείας ''DODEKANISOS SEAWAYS" που με το καταμαράν που έβαλε, μπορεί να υπάρχει πολύ καλή ανταπόκριση της Σάμου με πολλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου!

 

Για να δούμε αναλυτικά τα δρομολόγια που ξέρουμε μέχρι τώρα:

 

Hellenic Seaways

Όλα τα δρομολόγια ξεκινούν στις 15 Ιουνίου

 

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Ρόδος”

• Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος

• Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα

 

Ε/Γ-Ο/Γ “Αριάδνη”

• Πειραιάς – Χίος - Μυτιλήνη

• Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα

 

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Μύκονος”

• Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία - Φούρνοι - Σάμος

 

Όπως φαίνεται επίσης θα μπεί και τέταρτο (4) πλοίο στα νησιά μας (πιθανόν 1η Ιουνίου) όπου ανήκει στην εταιρεία Blue Star Ferries και πρόκειται για το σύγχρονο πλοίο Blue Star 1

To πλοίο αναμένεται να εκτελεί το δρομολόγιο:

Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι, ως επιδοτούμενο και περιμένουμε την ανακοίνωση της εταιρείας να δούμε με ποια νησιά του Αιγαίου θα μας συνδέσει για τον Πειραιά!

Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας έχει εγκρίνει το επιδοτούμενο δρομολόγιο.

 

Για τα δρομολόγια της DODEKANISOS SEAWAYS που θα συνδέουν την Σάμο (Πυθαγόρειο) με Ικαρία (Άγιο Κήρυκο), Φούρνους, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη, Ρόδο, μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια ΕΔΩ

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-1 #1 Σαμιώτης 24-05-2015 09:36
Θα είχε ενδιαφέρον να γίνει σύγκριση σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων από και προς Σάμο και Πειραιά.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα390
ΕχθέςΕχθές1869
ΕβδομάδαΕβδομάδα189
ΜήναςΜήνας36088
ΣύνολοΣύνολο2685514
Statistik created: 2015-07-13T01:22:37+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή